Az iskoláról

Tisztelt Látogató!

Nagy szeretettel köszöntjük a Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium honlapján, ahol a hagyományok és napjaink legfrissebb eseményei is nyomon követhetőek.

A honlap megalkotói, és a napi, heti, havi, éves eseményeket folyamatosan közvetítő kollégáink a visszatérő látogatóinknak állandó megújulással, az elsőként érdeklődők számára naprakész információkkal szolgálnak.

Iskolánk 130 éves ipari szakképzési múltja a hagyományok folyamatos továbbvitelét, és az állandó megújulást jelenti. Pedagógiai céljaink között szerepel az értékteremtő munkára, az állandó megújulásra és az egymás tiszteletére való nevelés, oktatás.

Céljainkkal azonosulni tudó tanulóink megbecsült munkavállalókká, vállalkozókká váltak a múltban és válnak a jelenben is.

A legjobb képességű tanulóink jó alapokkal indulnak a felsőfokú tanulmányaikban.

A felzárkóztatásra szoruló és elkötelezett fiataljaink céljai nálunk beérhetnek, mert kollégáink tanulóközpontú pedagógiai módszerei lehetőséget adnak a sikeres életpálya kialakítására.

A vállalkozásokkal partneri kapcsolatot alakítottunk ki, így támogatva tanulóink gyakorlati képzését, és a szakmai képzés befejeztével elhelyezkedésüket.

Képzési rendszerünkben szakközépiskolát – építész, gépész, közlekedés –, és szakiskolát – építészet, faipar, gépészet, elektronika-elektrotechnika, könnyűipar, közlekedés – működtetünk.

Lehetőséget adunk a képzési rendszerben az iskolán belüli átjárhatóságra, a szakiskolában végzők számára érettségi megszerzésére, a korábbi tanulmányok, ismeretek, jártasságok beszámítására és a felnőttoktatásban az igényeknek megfelelő szakmák megszerzésére.

Az iskola területén lévő kollégiumunk az ingyenes lakhatás megteremtésével a távolról érkezők számára is lehetőséget ad egy jó szakma megszerzéséhez.

Szakmailag jól felkészült kollégáink, a korszerű eszközparkunkkal tudják biztosítani a minőségi oktatást.

A honlapunkon bemutatjuk számtalan lehetőségünket, iskolai életünk napi történéseit.

Kívánok minden látogatónknak sok hasznos információt, és érdeklődés esetén látogatást vagy sikeres tanulmányokat intézményünkben.

Borbély András
igazgató
2002-2012