Komplex szakmai vizsgák időpontjai 2020

Download (PDF, 303KB)

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Tájékoztatás szakmai vizsgáról

Download (PDF, 218KB)

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

TÁJÉKOZTATÁS ÉRETTSÉGIZŐKNEK!

Hivatkozva a Kormány 119/2020. (IV. 16) rendeletére a veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák május-júniusi szervezéséről és lebonyolításáról tájékoztatjuk az érettségizőket.

A vizsgák letétele csak azoknak kötelező, akik a felsőoktatásban továbbtanulnak.

A többi végzős számára lehetőség, hogy most, amikor a legjobban felkészültek, letehessék az érettségi vizsgát. A vizsgák lebonyolítása során biztosítjuk a veszélyhelyzet miatt kiadott 71/2020. (III: 27.) Kormányrendeletben foglaltak betartását.

Csak írásbeli vizsgát kell tenni, melynek időpontjai:

  • május 4. 9.00 óra: magyar nyelv és irodalom
  • május 5. 9.00 óra: matematika
  • május 6. 9.00 óra: történelem
  • május 7. 9.00 óra: angol nyelv
  • május 8. 9.00 óra: német nyelv
  • május14. 8.00 óra: ágazati szakmai vizsgatárgyak

A kijavított dolgozatok megtekintésének napja: május 28.

Ha vizsgázó írásbeli teljesítménye elérte a 12%-ot, de nem érte el a 25%-ot, szóbeli vizsgát tehet.

Időpontja: június 11-12.

Kedves Fiatalok! Kérem, hogy felelősségteljes döntést hozzatok! Aki nem kíván ebben a vizsgaidőszakban leérettségizni, az megteheti az őszi vagy 2020/2021. május-júniusi vizsgaidőszakban (ehhez az iskola felkészítő órákat nem tud biztosítani).

A vizsgázó kérheti a vizsgajelentkezésének törlését az Oktatási Hivatal honlapján erre a célra közzétett formanyomtatványon.

A határidő 2020. április 21., elmulasztása jogvesztő. Hiánypótlásnak helye nincs.

A szakmai vizsgákról a későbbiek során tájékoztatunk minden érintettet.

2020. április 17.

Uzelman Tamás

igazgató

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Irány a nagyvilág!

Iskolánk az Erasmus+ KA1 Program keretében pályázatot nyert, 2019-1-HU01-KA116-060191 „Let’s go to world”, amely lehetőséget biztosított tanulóink számára külföldi szakmai gyakorlatra novemberben és decemberben Olaszországban, Milánóban. A hathetes szakmai gyakorlatra 12 tanuló utazott, 11 autószerelő és egy hegesztő. A kísérőtanár Kökényné Czeglédi Veronika angol nyelvszakos tanár volt, aki az első három napon segítette a tanulókat, majd a hazautazás előtti három napon is részt vett a záróeseményekben.

Erről a hathetes gyakorlatról tartottak élménybeszámolót a diákok az intézmény pedagógusainak és oktatatóinak januárban. Február hónapban pedig az intézmény tanulói előtt beszéltek arról, hogy hogyan utaztak ki Milánóba, mit csináltak ott, mit tanultak és milyen szabadidős tevékenységeket végeztek.

 

Let’s go to world

Students from our school travelled to Milan with the help of Erasmus + Vocational Student Mobility with teacher Veronika Kökényné Czeglédi. 12 people (car mechanic, auto electronics mechanic, welding student) started their 6-week internship on November 4th and finished on December 13th.

The accompanying teacher helped the students for the first three days, and then took part in the closing events for the three days before the trip home.

This six-week internship was reported by students to the teachers and trainers of the institution in January. In February they visited clasees and talked about how they travelled to Milan, what they did there, what they learned and what leisure activities they did.

Kökényné Czeglédi Veronika, angol nyelvszakos tanár

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Tavaszi szünet 2020. április 8-14.

tavaszi szünet

Végre itt a várva várt tavaszi szünet és a jól megérdemelt pihenés.

Legközelebb 2020. április 15-én, szerdán „találkozunk”.

Ez a tavaszi szünet más lesz, mint az eddigiek. Fontos, hogy továbbra is betartsunk minden óvintézkedést és lehetőleg maradjunk otthon.

A célok és a jó programok erőt adhatnak a bezártságban. Készíthetsz bakancslistát: új edzésterv, gördeszkázás a tesóddal, megtanulni fényképezni, megtanulni gitározni vagy énekelni, tánctanulás, festés, új zenék felfedezése, barkácsolás… Persze nem elvárás, hogy mindent kipipálj a listádról. Annyit valósíts meg, amennyire van időd. A saját bakancslistád összeállításánál érdemes arra is figyelned, hogy elkerüld a virtuális karantént, amit a Youtube vagy a számítógépes játékok okozhatnak. Ezért is fontosak a kütyümentes programok: közös vacsora, kutyasétáltatás, közös játék a kisebb testvéreiddel.

Vigyázzunk egymásra!

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Szájmaszkok készülnek

A Bornemisszában is igyekszünk kivenni a részünket a COVID-19 vírus okozta megbetegedések elleni küzdelemben.

Az esti tagozatos női szabó tanulók Vasas Dóra szakoktató irányításával több, mint 265 darab szájmaszkot készítenek, de szükség esetén folytatják a munkát. Kis csoportban dolgoznak a tanműhelyben, fokozottan figyelve a járványügyi óvintézkedések betartására.

Az elkészült maszkokat elsősorban a helyi egészségügyi és szociális intézmények, önkormányzatok, valamint a tűzoltóságok kaphatják meg.

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Otthoni tanulás

Otthoni tanulás

Tartsd magad a megszokott napi rutinodhoz!

Indítsd úgy a napod, ahogy az iskolában szoktad. Kelj fel időben, reggelizz meg és a tisztálkodásról se feledkezz meg! Hagyj magadnak időt az ébredésre a tanulás megkezdése előtt!

Öltözz fel!

Ne legyél egész nap pizsamában, öltözz fel, mintha iskolába mennél! Ez segíthet abban, hogy aktívabbnak érezd magad és jobban tudj koncentrálni a feladataidra!

Tarts szüneteket!

Tanulás közben tarts rövid szüneteket, például a tanórák között! Mozogj egy kicsit, állj fel, igyál egy teát! Viszont a tanulást ne szakítsd meg egyéb tevékenységgel (például netezéssel), a tanórák alatt a kiadott feladatokra összpontosíts!

Tarts kapcsolatot a tanáraiddal és az osztálytársaiddal!

Továbbra is fontos a barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartás, az osztálytársaiddal akár a tanulásban is segíthetitek egymást. A tanárokkal pedig a tananyag megértése és a feladatok értelmezése miatt fontos tartanod a kapcsolatot. Ne feledkezz meg osztályfőnöködről sem, aki továbbra is segít az iskolai problémák megoldásával kapcsolatban.

Kérdezz, ha valamit nem értesz!

Ha nem világos egy kiadott feladat, akkor kérdezd meg a tanárt vagy az osztálytársaidat, ugyanis a feladatot csak akkor tudod megcsinálni, ha tudod is, mit kell csinálnod. Az online oktatás során sok önálló feladatot kaphatsz, ne fél ezekhez segítséget kérni!

Végezd el a kiadott feladatokat!

Ne feletsd el elvégezni azokat a feladatokat, amiket a tanároktól kapsz! Írd fel a határidőket, hogy biztosan ne menjen ki a fejedből például a magyar házi feladat!

 

Barta Bernadett, iskolapszichológus

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Ügyintézés veszélyhelyzet ideje alatt:

Tisztelt Szülők, Érdeklődők!  Kedves Diákok !  Az Önök és dolgozóink egészségének megőrzése miatt az ügyfélfogadás az alábbiak szerint módosul: Az iskolában a digitalis munkarenddel kapcsolatos ügyek kivételével a személyes ügyintézés, ügyfélforgalom 2020. március 20-tól visszavonásig szünetel. Az ügyintézés, ügykezelés kizárólag elektronikus úton történik ezen időszak alatt: – elektronikus levél – telefonos megkeresés – a szokásos ügymenetben is alkalmazott elektronikus iratmozgás – E-Kréta Központi ügyeleti telefonszám: – ESZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Cím: 3300 Eger, Kertész utca 128. Porta tel. 36-312-166 Titkárság. 36-312- 290

                  E-mail: bginfo@bgeger.huuzelman.tamas@bgeger.hu

Iskolatitkárság: 36-312-166/2107-es mellék  vagy +36 70 400 2839 E-mail: bginfo@bgeger.hubanyaszi.manuela@bgeger.hu

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Tájékoztatás tantermen kívüli digitális oktatásról

Tisztelt Szülők !  Kedves Diákok! 2020. 03. 17.-én órarend szerint kezdődik a tantermen kívüli digitális munkarend szerint oktatás. A hétfői napon az osztályfőnökök jelzései alapján kialakított facebook csoportok képezik az alapját a tanítási órák szervezésének. Azaz mindenki az adott órának megfelelő csoportba lépjenbe és vegye fel a kapcsolatot a szaktanárokkal. Ezen a csatornákon fogja meg kapni minden tanuló a folytatáshoz szükséges információkat feladatokat. Továbbra is tisztelettel kérjük  mindenki türelmét a rendszer beindulásához és az esetleges technikai problémákhoz. Uzelman Tamás igazgató   Tisztelt Szülők !  Kedves Diákok! Az iskolánk éves munkatervének megfelelően 03.16.-án tanítás nélküli munkanap van. Ezen a napon azonban az osztályfőnökök felveszik a kapcsolatot diákjaikkal telefonos vagy online formában. Ennek időpontja 10 és 13 óra között várható. Első lépésként kialakításra kerülnek azok a kapcsolattartási formák amellyel a munka a megváltozott körülmények között is tovább folytatódhat. Az új munkarend bevezetésével folyamatos lesz a tanítás, tehát nem jelent iskolai vagy tanítási szünetet. Az új szervezésű órák a már kialakult órarend szerint zajlanak online formában. Bármilyen kérdés probléma esetén forduljanak, forduljatok bizalommal az osztályfőnökökhöz illetve keresni lehet bennünket munkaidőben a 36-312-290 valamint a 70-331-1809 telefon számokon. Uzelman Tamás igazgató

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Bornemisszás siker festő szakmában

Harmadéves festő tanulónk, Tar Máté, közel 100 fős mezőnyből jutott be az SZKTV középdöntőjébe, ahol 12 fiatalemberrel mérte össze tudását. A középdöntő-válogatót március 5-én és 7-én bonyolították le Vácon. A válogatóba bejutott 13 tanuló „élő munkát” végzett, és az itt elért gyakorlati és szóbeli eredmények alapján kerülhetett tovább a hat diák a döntőbe. Feladatuk három tanterem felújítása volt, beleértve a nyílászárókat is. A munka rendkívül összetett feladatokból állt. A tapétázásban megszerzett ismereteiket is be kellett mutatniuk. Lábazat magasságában, üvegszövet tapétát kellett ragasztaniuk, majd zárniuk kemény ütésálló polisztirolhab léccel. A falfelület színét a rendelkezésre álló festékekből illetve színezőkből a versenyzőknek kellett kikeverni a megadott színkártya alapján. A lábazat fölötti felületen tisztasági festés volt a feladat, a hozzá tartozó felületelőkészítő munkákkal. Nagyon kellett gazdálkodni az idejükkel és az energiájukkal, mert a szakaszukhoz tartozó nyílászárók mázolását is el kellett végezniük. A válogató versenyen mind a 13 tanuló mentességet kapott a szakmai vizsga alól, mivel a feladatokat 60 %-ban teljesítették. Gratulálunk Tar Máténak! Sipos Tamás festő-szakoktató

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva