Megváltozott iskolánk neve

A szakképzési törvény hatályosuló rendelkezései miatt megváltozott iskolánk neve, új nevünk:

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Tanévzáró ünnepség 2020. június 29. 8 óra

Tanévzáró ünnepségünket 2020. június 29-én (hétfőn) 8 órától tartjuk osztályonként. Mindenkit a saját osztálytermébe várunk a tanév lezárására és a bizonyítványok átvételére!

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

TÁJÉKOZTATÓ BEIRATKOZÁSRÓL A 2020/2021-ES TANÉVRE

Beiratkozás időpontjai 2020.06.22. (hétfő) 8:00 óra   1/9/A gépi és CNC forgácsoló (ZF csoport), 1/9/B hegesztő 10:00 óra 1/9/A gépi és CNC forgácsoló (iskolai csoport), 1/9/B központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő 2020.06.23. (kedd) 8:00 óra   1/9/C karosszérialakatos 1/9/C járműfényező 1/9/D mechatronikus karbantartó 9/A    közlekedésgépész (technikum) 10:00 óra 1/9/C villanyszerelő 1/9/D autógyártó 2020.06.24. (szerda) 8:00 óra   1/9/E kőműves 1/9/F asztalos 10:00 óra 1/9/E festő, mázoló, tapétázó 1/9/F divatszabó   Beiratkozás menete A beiratkozás személyesen történik, melyre várjuk a tanulót és  törvényes képviselőjének megjelenését a fent megadott időpontban. A beiratkozás adminisztratív terheinek csökkentésére lehetőség van a KRÉTA e-Ügyintézés felületén online módon, 2020. június 15-től 2020. június 18-ig a tanuló adatainak a beküldésére a „Beiratkozás középfokú intézménybe”(BKI) folyamat segítségével. Ebben az esetben is személyesen történik a beiratkozás, csak előzetesen online módon be lehet küldeni a kért dokumentumokat, így a beiratkozás időtartama rövidülhet. Az elektronikus beiratkozásról a segédanyag az alábbi linken érhető el: https://drive.google.com/file/d/1VlXm-UbKTKbxFX1CrEtbKbYrLHRMGVCj/view?usp=sharing   Amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatja.   A tanuló diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét (a Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot is beleértve) szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően, 2020. július 8-ig 8-14 óráig, ezt követően az ügyeleti napokon, az ügyeleti időtartam alatt is benyújthatja az iskolához.   A beiratkozó hozza magával az alábbiakat: -   személyazonosító igazolvány -   lakcímkártya -   TAJ kártya -   Kormányablak által kiállított, NEK azonosítót tartalmazó adatlap (Legelőször a Kormányablaknál elkészítik a tanuló fényképét és adatlapját, melyet hozni kell a beiratkozásra, és így lehet megigényelni a diákigazolványt) -   3000 Ft tanévkezdési támogatás (dokumentációs támogatás, sportkör, diákönkormányzat támogatása) -   általános iskolai bizonyítvány Ha a tanuló -   sajátos nevelési igényű, akkor a szakvélemény fénymásolata, ha még nem érkezett be az iskolába hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, akkor az azt igazoló dokumentumok fénymásolata szükséges ha még nem érkezett be az iskolába

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Komplex szakmai vizsgák időpontjai 2020

Download (PDF, 303KB)

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Tájékoztatás szakmai vizsgáról

Download (PDF, 218KB)

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Irány a nagyvilág!

Iskolánk az Erasmus+ KA1 Program keretében pályázatot nyert, 2019-1-HU01-KA116-060191 „Let’s go to world”, amely lehetőséget biztosított tanulóink számára külföldi szakmai gyakorlatra novemberben és decemberben Olaszországban, Milánóban. A hathetes szakmai gyakorlatra 12 tanuló utazott, 11 autószerelő és egy hegesztő. A kísérőtanár Kökényné Czeglédi Veronika angol nyelvszakos tanár volt, aki az első három napon segítette a tanulókat, majd a hazautazás előtti három napon is részt vett a záróeseményekben.

Erről a hathetes gyakorlatról tartottak élménybeszámolót a diákok az intézmény pedagógusainak és oktatatóinak januárban. Február hónapban pedig az intézmény tanulói előtt beszéltek arról, hogy hogyan utaztak ki Milánóba, mit csináltak ott, mit tanultak és milyen szabadidős tevékenységeket végeztek.

 

Let’s go to world

Students from our school travelled to Milan with the help of Erasmus + Vocational Student Mobility with teacher Veronika Kökényné Czeglédi. 12 people (car mechanic, auto electronics mechanic, welding student) started their 6-week internship on November 4th and finished on December 13th.

The accompanying teacher helped the students for the first three days, and then took part in the closing events for the three days before the trip home.

This six-week internship was reported by students to the teachers and trainers of the institution in January. In February they visited clasees and talked about how they travelled to Milan, what they did there, what they learned and what leisure activities they did.

Kökényné Czeglédi Veronika, angol nyelvszakos tanár

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

TÁJÉKOZTATÁS ÉRETTSÉGIZŐKNEK!

Hivatkozva a Kormány 119/2020. (IV. 16) rendeletére a veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák május-júniusi szervezéséről és lebonyolításáról tájékoztatjuk az érettségizőket. A vizsgák letétele csak azoknak kötelező, akik a felsőoktatásban továbbtanulnak. A többi végzős számára lehetőség, hogy most, amikor a legjobban felkészültek, letehessék az érettségi vizsgát. A vizsgák lebonyolítása során biztosítjuk a veszélyhelyzet miatt kiadott 71/2020. (III: 27.) Kormányrendeletben foglaltak betartását. Csak írásbeli vizsgát kell tenni, melynek időpontjai:

  • május 4. 9.00 óra: magyar nyelv és irodalom
  • május 5. 9.00 óra: matematika
  • május 6. 9.00 óra: történelem
  • május 7. 9.00 óra: angol nyelv
  • május 8. 9.00 óra: német nyelv
  • május14. 8.00 óra: ágazati szakmai vizsgatárgyak

A kijavított dolgozatok megtekintésének napja: május 28. Ha vizsgázó írásbeli teljesítménye elérte a 12%-ot, de nem érte el a 25%-ot, szóbeli vizsgát tehet. Időpontja: június 11-12. Kedves Fiatalok! Kérem, hogy felelősségteljes döntést hozzatok! Aki nem kíván ebben a vizsgaidőszakban leérettségizni, az megteheti az őszi vagy 2020/2021. május-júniusi vizsgaidőszakban (ehhez az iskola felkészítő órákat nem tud biztosítani). A vizsgázó kérheti a vizsgajelentkezésének törlését az Oktatási Hivatal honlapján erre a célra közzétett formanyomtatványon. A határidő 2020. április 21., elmulasztása jogvesztő. Hiánypótlásnak helye nincs. A szakmai vizsgákról a későbbiek során tájékoztatunk minden érintettet. 2020. április 17. Uzelman Tamás igazgató

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Tavaszi szünet 2020. április 8-14.

tavaszi szünet

Végre itt a várva várt tavaszi szünet és a jól megérdemelt pihenés.

Legközelebb 2020. április 15-én, szerdán „találkozunk”.

Ez a tavaszi szünet más lesz, mint az eddigiek. Fontos, hogy továbbra is betartsunk minden óvintézkedést és lehetőleg maradjunk otthon.

A célok és a jó programok erőt adhatnak a bezártságban. Készíthetsz bakancslistát: új edzésterv, gördeszkázás a tesóddal, megtanulni fényképezni, megtanulni gitározni vagy énekelni, tánctanulás, festés, új zenék felfedezése, barkácsolás… Persze nem elvárás, hogy mindent kipipálj a listádról. Annyit valósíts meg, amennyire van időd. A saját bakancslistád összeállításánál érdemes arra is figyelned, hogy elkerüld a virtuális karantént, amit a Youtube vagy a számítógépes játékok okozhatnak. Ezért is fontosak a kütyümentes programok: közös vacsora, kutyasétáltatás, közös játék a kisebb testvéreiddel.

Vigyázzunk egymásra!

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Szájmaszkok készülnek

A Bornemisszában is igyekszünk kivenni a részünket a COVID-19 vírus okozta megbetegedések elleni küzdelemben.

Az esti tagozatos női szabó tanulók Vasas Dóra szakoktató irányításával több, mint 265 darab szájmaszkot készítenek, de szükség esetén folytatják a munkát. Kis csoportban dolgoznak a tanműhelyben, fokozottan figyelve a járványügyi óvintézkedések betartására.

Az elkészült maszkokat elsősorban a helyi egészségügyi és szociális intézmények, önkormányzatok, valamint a tűzoltóságok kaphatják meg.

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Otthoni tanulás

Otthoni tanulás

Tartsd magad a megszokott napi rutinodhoz!

Indítsd úgy a napod, ahogy az iskolában szoktad. Kelj fel időben, reggelizz meg és a tisztálkodásról se feledkezz meg! Hagyj magadnak időt az ébredésre a tanulás megkezdése előtt!

Öltözz fel!

Ne legyél egész nap pizsamában, öltözz fel, mintha iskolába mennél! Ez segíthet abban, hogy aktívabbnak érezd magad és jobban tudj koncentrálni a feladataidra!

Tarts szüneteket!

Tanulás közben tarts rövid szüneteket, például a tanórák között! Mozogj egy kicsit, állj fel, igyál egy teát! Viszont a tanulást ne szakítsd meg egyéb tevékenységgel (például netezéssel), a tanórák alatt a kiadott feladatokra összpontosíts!

Tarts kapcsolatot a tanáraiddal és az osztálytársaiddal!

Továbbra is fontos a barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartás, az osztálytársaiddal akár a tanulásban is segíthetitek egymást. A tanárokkal pedig a tananyag megértése és a feladatok értelmezése miatt fontos tartanod a kapcsolatot. Ne feledkezz meg osztályfőnöködről sem, aki továbbra is segít az iskolai problémák megoldásával kapcsolatban.

Kérdezz, ha valamit nem értesz!

Ha nem világos egy kiadott feladat, akkor kérdezd meg a tanárt vagy az osztálytársaidat, ugyanis a feladatot csak akkor tudod megcsinálni, ha tudod is, mit kell csinálnod. Az online oktatás során sok önálló feladatot kaphatsz, ne fél ezekhez segítséget kérni!

Végezd el a kiadott feladatokat!

Ne feletsd el elvégezni azokat a feladatokat, amiket a tanároktól kapsz! Írd fel a határidőket, hogy biztosan ne menjen ki a fejedből például a magyar házi feladat!

 

Barta Bernadett, iskolapszichológus

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva