Európai Szakképzési Hét-„Mágikus Mesterségek”

A pár éve elindult Európai Szakképzési Hét elnevezésű rendezvény több, mint 1000 eseménnyel és tevékenységgel várta az érdeklődőket az Európai Unió országaiban. Az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is csatlakozott a programhoz és 2019. október 17-én megnyitotta kapuit a látogatók előtt. A „Mágikus Mesterségek” program keretében az érdeklődők betekintést nyerhettek az iskolai életbe, a különböző szakmák világába. A gépészet, faipar, építőipar, közlekedés, elektronika, könnyűipar világába kalauzoltuk el vendégeinket.

 

Bózsóné Szabó Ágnes

szakmai igazgatóhelyettes

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Felvidéki kirándulás

2019. október 11-én, pénteken a 10.A – 11.A – 12.A osztályok Felvidéken kirándultak. Rimaszombaton körbesétáltuk a belvárost, szobraiknál megemlékeztünk a helyi születésű Tompa Mihályról, illetve Petőfi Sándorról, akit itt választottak tiszteletbeli táblabírává. Megálltunk egy pár percre az első világháborúban elesett katonák emlékművénél, megtekintettük a város gyönyörű templomait, az egykori vármegyeháza és az új megyeháza, valamint a városháza csodálatos épületeit. A barokk és klasszicista stílusban épült polgári házak egészen egyedi, varázslatos hangulatúvá teszik a települést. Egy bőséges és finom ebédet követően a délutáni program a Füleki vár meglátogatása volt. A szervezett idegenvezetés után a diákok egyénileg barangolhatták be a várat, mászhatták meg a várfalakat. A tanulók a szabadidejükben feltérképezték Füleket, kis ajándékokat vásároltak. A szép, őszi idő hozzájárult a felhőtlen jókedvhez. Mindannyian remekül éreztük magunkat, sok élménnyel és emlékkel gazdagodva tértünk haza. Hevesi Mária, Juhász Gyula és Jászberényiné Kovács Katalin osztályfőnökök

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

„Úton egy jobb iskola felé” MŰHELYFOGLALKOZÁS

2019. október 10-én műhelyfoglalkozást tartottunk Tóthné Antal Violetta kolléganővel közösen az „Úton egy jobb iskola felé” című Erasmus+ pályázat keretében tanultakról az érdeklődő kollégáknak.

Iskolapszichológusként Görögországban vettem részt egy továbbképzésen és az idegtudományok kutatási eredményeinek hasznosíthatóságáról tartottam a foglalkozást (motiváció, figyelem, memória, tanulás).

Tóthné Antal Violetta pedig a Portugáliában tanult új módszereket mutatta be (mobilapplikációk az oktatásban: LearningApps, Padlet, ActionBoard).

Barta Bernadett, iskolapszichológus

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Autószerelő és autóelektronikai műszerész mestervizsga 2019

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére 2019 nyarán autószerelő szakmában 6 fő, autóelektronikai műszerész szakmában 2 fő mesterjelölt részére indult elméleti és gyakorlati felkészítés.

2019. október 1-jén zajlott le a mestervizsga gyakorlati és interaktív része az Autós Tanszervízben, a következő napon pedig a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében a többi elméleti feladatot teljesítették a mesterjelöltek. A magas szintű megmérettetésen minden vizsgázó sikeresen vette az akadályokat.

A jól megérdemelt mesterleveleket 2019. november 27-én vehetik át ünnepélyes keretek között.

Korpás Róbert

műszaki vezető

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Koli-nap 2019. 09. 25.

2019. 09. 25-én a Diák önkormányzattal közösen egy vidám délutánt szerveztünk. Az esemény kollégiumunk aulájában zajlott. Csocsóztunk, ping-pongoztunk és játékos vetélkedőt rendeztünk a kilencedikesek részvételével. Volt ott lufi fújás, activity, tortaevés és sok más érdekes feladat, amit a gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadtak és csináltak. A program végére természetesen az eskütételt hagytuk, aminek szövegét  „öreg diákjaink” fogalmazták. Miközben a gyerekek játszottak Lukács János tanár úr bográcsban finom vacsorát készített a koli minden lakójának. Neki is és mindenkinek köszönet a munkáért és a részvételért!!!  (Külön köszönet Fekete Fanninak és Tóth Boglárkának a szervező munkáért.)

Jó, hogy együtt lehettünk, együtt szórakozhattunk!!!

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Kutatók Éjszakája 2019 Pályára fel!

Az idei évben immár 6. alkalommal, a Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programon vehettek részt a főképp pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik. A rendezvényt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Aventics Hungary Kft. az Emerson cégcsoport tagjával és a ZF Hungária Kft.- vel közös szervezésben valósította meg az Agria Park udvarán.

Helyszínen az érdeklődők számára az alábbi eszközeink, bemutatók voltak láthatók:

 

  • Elektromos építő szett
  • Villanyszerelő kísérletek
  • hibrid autó működését szimuláló bemutatófal
  • Autószerelést szimuláló program
  • Formai 1- es csőautó
  • Kreatív alkotások, metszetek

Valamint a szakmáinkat bemutató videón betekintést nyerhettek kedves látogatóink a tanműhelyeinkben folyó gyakorlati munkákba.

 

Korpás Róbert, műszaki vezető

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Erasmus+ bemutató óra

Az „Úton egy jobb iskola felé” című Erasmus+ KA1 Közoktatási intézmények munkatársainak mobilitása pályázat keretében 2019 márciusában Izlandon jártam és részt vettem egy kurzuson („Structured Educational Visit to Schools/Institutes & Training Seminars in Iceland”).

A 10 nap alatt megismerkedtem a skandináv oktatási modellel – ezen belül részletesen az izlandival-, sok új feladatot és módszert tanultam, melyekről 2019. június 27-én tartottam a tantestület érdeklődő tagjainak egy ppt-s élménybeszámolót.

2019. október 4-én pedig egy természetföldrajz bemutató óra keretében a gyakorlatban is bemutattam ezeket az újonnan megismert pedagógiai fortélyokat, szemléltetve a szigetország egyedülálló és csodálatos természeti jelenségeit.

 

Jászberényiné Kovács Katalin

történelem-földrajz szakos tanárnő

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Mágikus mesterségek

Download (PDF, 710KB)

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Haditorna Verseny 2019

Haditorna Verseny 2019

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által meghirdetett Haditorna verseny megyei döntőjén vettünk részt. Október 9-én az ESZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Könyvtár Sporttelepe volt a helyszín. Iskolánkat a 10/A osztály öt fős csapata képviselte (László Edvin, Martusz Bálint, Molnár Gegrő, Németi Krisztián, Tamasi Gergő). A tanulók lehetőséget kaptak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összemérésére. Az összetett, élményközpontú versenyen csapatunk a VIII. helyet szerezte meg.

Juhász Gyula   testnevelő

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Kegyeleti Hálastaféta 2019

EMLÉKFUTÁS

 Az Aradi Vértanúk emlékére szervezett „Kegyeleti hálastaféta”ez évben is megrendezésre került. Október 4-én a 10/A osztály tanulóival vettünk részt a váltófutáson.Tízfős csapatunk a IV. helyet szerezte meg.

 Juhász Gyula   testnevelő

 

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva