Tavaszi szünet 2020. április 8-14.

tavaszi szünet

Végre itt a várva várt tavaszi szünet és a jól megérdemelt pihenés.

Legközelebb 2020. április 15-én, szerdán „találkozunk”.

Ez a tavaszi szünet más lesz, mint az eddigiek. Fontos, hogy továbbra is betartsunk minden óvintézkedést és lehetőleg maradjunk otthon.

A célok és a jó programok erőt adhatnak a bezártságban. Készíthetsz bakancslistát: új edzésterv, gördeszkázás a tesóddal, megtanulni fényképezni, megtanulni gitározni vagy énekelni, tánctanulás, festés, új zenék felfedezése, barkácsolás… Persze nem elvárás, hogy mindent kipipálj a listádról. Annyit valósíts meg, amennyire van időd. A saját bakancslistád összeállításánál érdemes arra is figyelned, hogy elkerüld a virtuális karantént, amit a Youtube vagy a számítógépes játékok okozhatnak. Ezért is fontosak a kütyümentes programok: közös vacsora, kutyasétáltatás, közös játék a kisebb testvéreiddel.

Vigyázzunk egymásra!

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Szájmaszkok készülnek

A Bornemisszában is igyekszünk kivenni a részünket a COVID-19 vírus okozta megbetegedések elleni küzdelemben.

Az esti tagozatos női szabó tanulók Vasas Dóra szakoktató irányításával több, mint 265 darab szájmaszkot készítenek, de szükség esetén folytatják a munkát. Kis csoportban dolgoznak a tanműhelyben, fokozottan figyelve a járványügyi óvintézkedések betartására.

Az elkészült maszkokat elsősorban a helyi egészségügyi és szociális intézmények, önkormányzatok, valamint a tűzoltóságok kaphatják meg.

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Otthoni tanulás

Otthoni tanulás

Tartsd magad a megszokott napi rutinodhoz!

Indítsd úgy a napod, ahogy az iskolában szoktad. Kelj fel időben, reggelizz meg és a tisztálkodásról se feledkezz meg! Hagyj magadnak időt az ébredésre a tanulás megkezdése előtt!

Öltözz fel!

Ne legyél egész nap pizsamában, öltözz fel, mintha iskolába mennél! Ez segíthet abban, hogy aktívabbnak érezd magad és jobban tudj koncentrálni a feladataidra!

Tarts szüneteket!

Tanulás közben tarts rövid szüneteket, például a tanórák között! Mozogj egy kicsit, állj fel, igyál egy teát! Viszont a tanulást ne szakítsd meg egyéb tevékenységgel (például netezéssel), a tanórák alatt a kiadott feladatokra összpontosíts!

Tarts kapcsolatot a tanáraiddal és az osztálytársaiddal!

Továbbra is fontos a barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartás, az osztálytársaiddal akár a tanulásban is segíthetitek egymást. A tanárokkal pedig a tananyag megértése és a feladatok értelmezése miatt fontos tartanod a kapcsolatot. Ne feledkezz meg osztályfőnöködről sem, aki továbbra is segít az iskolai problémák megoldásával kapcsolatban.

Kérdezz, ha valamit nem értesz!

Ha nem világos egy kiadott feladat, akkor kérdezd meg a tanárt vagy az osztálytársaidat, ugyanis a feladatot csak akkor tudod megcsinálni, ha tudod is, mit kell csinálnod. Az online oktatás során sok önálló feladatot kaphatsz, ne fél ezekhez segítséget kérni!

Végezd el a kiadott feladatokat!

Ne feletsd el elvégezni azokat a feladatokat, amiket a tanároktól kapsz! Írd fel a határidőket, hogy biztosan ne menjen ki a fejedből például a magyar házi feladat!

 

Barta Bernadett, iskolapszichológus

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Ügyintézés veszélyhelyzet ideje alatt:

Tisztelt Szülők, Érdeklődők!  Kedves Diákok !  Az Önök és dolgozóink egészségének megőrzése miatt az ügyfélfogadás az alábbiak szerint módosul: Az iskolában a digitalis munkarenddel kapcsolatos ügyek kivételével a személyes ügyintézés, ügyfélforgalom 2020. március 20-tól visszavonásig szünetel. Az ügyintézés, ügykezelés kizárólag elektronikus úton történik ezen időszak alatt: – elektronikus levél – telefonos megkeresés – a szokásos ügymenetben is alkalmazott elektronikus iratmozgás – E-Kréta Központi ügyeleti telefonszám: – ESZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Cím: 3300 Eger, Kertész utca 128. Porta tel. 36-312-166 Titkárság. 36-312- 290

                  E-mail: bginfo@bgeger.huuzelman.tamas@bgeger.hu

Iskolatitkárság: 36-312-166/2107-es mellék  vagy +36 70 400 2839 E-mail: bginfo@bgeger.hubanyaszi.manuela@bgeger.hu

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Tájékoztatás tantermen kívüli digitális oktatásról

Tisztelt Szülők !  Kedves Diákok! 2020. 03. 17.-én órarend szerint kezdődik a tantermen kívüli digitális munkarend szerint oktatás. A hétfői napon az osztályfőnökök jelzései alapján kialakított facebook csoportok képezik az alapját a tanítási órák szervezésének. Azaz mindenki az adott órának megfelelő csoportba lépjenbe és vegye fel a kapcsolatot a szaktanárokkal. Ezen a csatornákon fogja meg kapni minden tanuló a folytatáshoz szükséges információkat feladatokat. Továbbra is tisztelettel kérjük  mindenki türelmét a rendszer beindulásához és az esetleges technikai problémákhoz. Uzelman Tamás igazgató   Tisztelt Szülők !  Kedves Diákok! Az iskolánk éves munkatervének megfelelően 03.16.-án tanítás nélküli munkanap van. Ezen a napon azonban az osztályfőnökök felveszik a kapcsolatot diákjaikkal telefonos vagy online formában. Ennek időpontja 10 és 13 óra között várható. Első lépésként kialakításra kerülnek azok a kapcsolattartási formák amellyel a munka a megváltozott körülmények között is tovább folytatódhat. Az új munkarend bevezetésével folyamatos lesz a tanítás, tehát nem jelent iskolai vagy tanítási szünetet. Az új szervezésű órák a már kialakult órarend szerint zajlanak online formában. Bármilyen kérdés probléma esetén forduljanak, forduljatok bizalommal az osztályfőnökökhöz illetve keresni lehet bennünket munkaidőben a 36-312-290 valamint a 70-331-1809 telefon számokon. Uzelman Tamás igazgató

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Bornemisszás siker festő szakmában

Harmadéves festő tanulónk, Tar Máté, közel 100 fős mezőnyből jutott be az SZKTV középdöntőjébe, ahol 12 fiatalemberrel mérte össze tudását. A középdöntő-válogatót március 5-én és 7-én bonyolították le Vácon. A válogatóba bejutott 13 tanuló „élő munkát” végzett, és az itt elért gyakorlati és szóbeli eredmények alapján kerülhetett tovább a hat diák a döntőbe. Feladatuk három tanterem felújítása volt, beleértve a nyílászárókat is. A munka rendkívül összetett feladatokból állt. A tapétázásban megszerzett ismereteiket is be kellett mutatniuk. Lábazat magasságában, üvegszövet tapétát kellett ragasztaniuk, majd zárniuk kemény ütésálló polisztirolhab léccel. A falfelület színét a rendelkezésre álló festékekből illetve színezőkből a versenyzőknek kellett kikeverni a megadott színkártya alapján. A lábazat fölötti felületen tisztasági festés volt a feladat, a hozzá tartozó felületelőkészítő munkákkal. Nagyon kellett gazdálkodni az idejükkel és az energiájukkal, mert a szakaszukhoz tartozó nyílászárók mázolását is el kellett végezniük. A válogató versenyen mind a 13 tanuló mentességet kapott a szakmai vizsga alól, mivel a feladatokat 60 %-ban teljesítették. Gratulálunk Tar Máténak! Sipos Tamás festő-szakoktató

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

AUTÓTECHNIKA ORSZÁGOS TANULMÁNYI VERSENY

2020. február 28.- án az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny gyakorlati középdöntőjében 3 fős csapatunk 1. helyezést ért el.

Csapat tagjai: Lakatos Martin 2/14A autószerelő tanuló,

Szarvas Roland 2/14A autószerelő tanuló,

Tóth Ádám András 2/14A autóelektronikai műszerész tanuló.

Mindhárman az Autós Tanszervizben töltik gyakorlatukat. Felkészítő tanár: Kun Szabolcs Ezen kívül köszönet illeti felkészítés terén az Autós Tanszerviz vezetőszerelőit is: Czibik Patrikot és Vankó Gábort.

Az eredményhirdetés során külön dicséretet kapott munkájáért Szarvas Roland. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítőknek! Sok sikert kívánunk a döntőben való részvételhez!

Korpás Róbert munkaközösség- vezető

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Emlékérem az Autószerelők Országos Egyesületétől

2020. február 28.- án Korpás Róbert mérnöktanár Emlékérmet és Emléklapot vehetett át Spindler Tibor AOE elnöktől az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny eredményhirdetése során.

Az Autószerelők Országos Egyesületének Elnöksége, Felügyelő bizottsága és Tagsága ezzel a figyelmességgel kívánta megköszönni kollégánknak az autószerelő társadalomért és az egyesületért végzett 20 éves munkáját.

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Koronavírus járványhoz kapcsolódó tájékoztatás

Tisztelt Szülők ! Kedves Diákok! A Kormány döntése alapján a korona vírus járvány terjedésének lassítása miatt  2020. 03.16.-tól visszavonásig az iskolákat bezárják, azt diákok nem látogathatják. Tantermen kívüli digitális munkarend kerül bevezetésre, a tanulók tehát otthonról elektronikus úton tartják a kapcsolatot, tanáraikkal, osztályfőnökükkel. Azaz a tanítás tovább folyik digitális eszközökkel. Ennek pontos menetéről hamarosan értesíteni fogjuk a szülőket, tanulókat. A rendkívüli helyzetre való tekintettel kérjük megértésüket, türelmüket! Kérjük kísérjék figyelemmel az iskola honlapját, facebook oldalát, a Kréta felületet, e-mail fiókjaikat egyéb online elérési felületeket.

Download (PDF, 126KB)

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Szakmák éjszakája

szej foigazgatoi koszonto

Posted in Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva