Comenius CREA projekttalálkozó Portugáliában – 2013.02.27 – 03.03.

Február 27 és március 3 között iskolánk Portugáliában vett részt a Comenius pályázat keretében projekttalálkozón. A találkozó során mind a kiutazó diákoknak, mind pedig kísérőtanáraiknak különböző workshop-okat rendeztek az Alchabideche-ben található partneriskola vendéglátói. A diákok számára a pályázat egyik céljaként kompetenciafejlesztő programokat szerveztek, melynek keretein belül most a digitális kompetencia fejlesztése volt soron. Diákjaink digitális képszerkesztésben jeleskedtek, az elkészült képről pedig egy 10 perces ismertetőt is tartaniuk kellett. Emellett bemutatták országukat, iskolájukat és a régiót is.

A kísérőtanárok a tanári kompetenciák változásairól, és a jó példák alkalmazásainak nemzetközi tapasztalatiról tartottak eszmecserét.

A munkát kulturális programok is színesítették, melynek keretein belül fogadta a Comenius csoportot Cascais járási székhelyének képviselőtestülete, ellátogattunk Lisszabonba, Mafra-ba a királyi kastélyba, Sintra-ba, a portugál királyok nyári rezidenciájára. Hatalmas élményt nyújtott kirándulásunk Európa legnyugatibb pontjára, a Roca-fokra.

Mindezek közben ismerkedhettünk meg a portugál konyha főként a tenger gyümölcsiből álló különleges ízeivel is.

A diákjaink számos ország diákjával kötöttek barátságot a programok során, hazautazásunkkor már, mint jó barátok búcsúztak egymástól.

Lukács Tamás