Előkészítő tevékenységek

Látogatás  a GreenZero Kft-nél

2017. május 30-án tanulóinkkal látogatást tettünk a Greenzero Kutatásfejlesztési Kft –nél, Egerszalókon, a Greenzero Multimédia Inkubátorház és Klaszterközpontban. A látogatás beleilleszkedett iskolánk KeyComps elnevezésű, nemzetközi, iskolák közötti együttműködési pályázatába, melynek célja volt a tanulók és tanáraik kompetenciáinak fejlesztése. A céglátogatás kiváló alkalmat nyújtott a digitális világba való betekintésre, a digitális szemlélet és kompetencia fejlesztésére.

A vállalkozás munkatársai a napjainkban alkalmazott legmodernebb 3D technikát használják animációs filmjeik elkészítéséhez, forgatásához. Az eddig elkészült, minden bizonnyal itthon és külföldön is egyaránt nagy érdeklődést kiváltó alkotásaikat (Pangea – The Neverending World, David Attenborough – Flying Monsters, Egon és Dönci, Magyar Történelem, Az egri vár, de a Toy Story és a Jégkorszak című művek alkotóival is dolgoztak együtt) kivétel nélkül 3d-s számítógépes animációs technikával készítték. Filmjeik anaglif, vagy éppen olyan sztereoszkopikus 3D technikával hozzák létre, amely ma a legmodernebb megoldásnak számít az egész világon, így például Hollywoodban is használatos filmalkotási módszer (például a James Cameron rendezte Avatar című mozi ilyen technikára épült). A legfőbb jellegzetessége, hogy a két szem számára külön képet ad, ennél fogva, egy különleges szemüveggel, páratlan élményt nyújt az animációs filmek rajongóinak.

Az általuk végzett munka előkészítésének, legyártásának hátteréről Magyar Ádám fejlesztésvezető volt segítségünkre, és vezette végig csoportunkat, bemutatva minden munkafázist, amíg az ötlettől eljutnak a késztermékig.

A vállalkozás gyakran vesz részt különböző pályázatokban is, és járul hozzá a projektek tartalommal való feltöltéséhez. Ezúton is szeretnénk nekik megköszönni, hogy fogadtak minket, és kreatív hozzáállásuknak köszönhetően egy érdekes, tartalmas látogatás keretében mi is együttműködhettünk velük.

Download (PDF, 1.09MB)