spanyolországi találkozó

Prjekttalálkozó Spanyolországban, Galapagarban
2015. május 3 – 6.

Ez év május elején Spanyolországban vettünk rész Erasmus + pályázat keretében a KeyComps Projekttalálkozón Galapagarban.
Vendéglátónk szívélyes fogadása után körbevezettek bennünket az iskolában, megmutatták a különböző tantermeket, amelyekben a két tannyelvű oktatás folyik. Kíséretünket az iskola diákjai adták, akik szintén angol nyelven adtak nekünk tájékoztatást.
Ezek után került sor a prezentációk bemutatására, amelyeket most egy környezettudatos cég bemutatásáról, múzeumlátogatásról, és egy iskolai ekoauditról szóltak.
Ezt követően tradicionális spanyol ebéddel kedveskedtek vendéglátóink. Ebéd után a helyi polgármesteri hivatalba voltunk hivatalosak, ahol a helyi önkormányzat oktatásért felelős képviselői köszöntötték a nemzetközi vendégsereget.
Az iskolába visszatérve a diákok workshopon vettek részt, míg a tanárok a következő találkozó előkészületeiről tanácskoztak, illetve az aktuális teendőkről beszéltek.
Este kötetlen vacsora keretében beszélgettünk partneriskoláinkkal.
A keddi napon kulturális programot szerveztek nekünk. Elvittek minket Madrid híre nemzeti múzeumába, a Prado-ba, ahol spanyol művészettörténet tanár kollégák meséltek nekünk a megtekintett festményekről. Ebéd után még elsétáltunk a királyi palotához, majd hazaindultunk szálláshelyünkre, hogy egy közös vacsora után elköszönjünk vendéglátóinktól.

- Gál István beszámoló
- Spanyolország útibeszámoló